Aloitetaanpa tämä karppausaiheinen blogi helpolla ja oikein maistuvalla peruseväällä. Mantelileivällä! Tätä pitää saada joka aamu :) Se on täyttävää purtavaa, jolla jaksaa pitkälle päivään. Vain mielikuvitus on rajana, millä leivän täyttää. Onpa tämä oiva burgerinakin, kuten muuten eilen tuossa kokeilimme, väliin vaan kunnon jauhelihapihvi, rehuja, majoneesia, juustoa ja ääntä kohti. Voittaa mennen tullen hesejen ja mäkkärien "pullaleivät". Ja sitten itse asiaan...

 

2163119.jpg

Mantelileipä

2 munaa

2 rkl partajugua (eli turkkilaista jogurttia)

2 tl FiberHuskia tai Psylliumia

2 tl Leivinjauhetta

1,5 dl mantelijauhetta

3 rkl vehnälesetä

1 rkl seesaminsiemeniä

150 g juustoraastetta

Yleensä vatkaan ensin munat ja jogurtin, sitten vaan heittelen muut aineet sekaan. Tästä annoksesta teen noin 6 kpl leipäsiä, mutta mikäs estää tekemästä isompia tai pienempiä, määrä riippuu sitten siitä.

Paistellaan 225 asteessa kullanruskeiksi, tai niinkuin muinoin, ihan tummanruskeiksi, mutta hei, meni nekin alas, mukava paahtunut aromi mukana :D

Tämä ohje on karppaus.infon reseptiosiosta, jota kannattaa tutkia!

Ja vielä lisää löpinää reseptistä. Tätä voi kyllä muunnella kaappien sisällön mukaan, joskus ei ole jotain ainetta jne....No hätä! FiberHuskit on joskus meilläkin jääneet pois, ok leipää silti, leseitä sun muita voi korvata siemenillä, pähkinärouheella tai tehdä ihan vaan kokonaan mantelista.